Сподели

Какво предлагам?

Какво предлагам?

 

Интериорният дизайн се занимава с функционалността и естетиката на едно пространство. Разбира се, за да се постигне идеалното пространство се взимат предвид и много други фактори като бюджет, състояние на обекта, желания на клиента, да не говорим, че трябва да се спазят и всички закони от ергономията, конструирането и много, много други.

И тъй като не сме в лекция за интериорен дизайн бих казала накратко следното – Интериорния дизайнер прави много повече от това един дом да изглежда добре за гости или пък подновеният офис да натрие носа на конкурентната фирма. Интериорният дизайнер е много професии в една – освен дизайнер, ние сме конструктори, строители, майстори, душеприказчици, психолози. Именно заради това аз изповядвам идеята „всичко в едно“. И като професионалист, и като потребител предпочитам да използвам комплексни услуги, тъй като това е:

-изгодно

-удобно

– бързо

-води до по-добър краен резултат

 

Какво получава клиента?

 

– идеен проект, чрез който да се „разходи“ в бъдещия си дом

– работен проект, по който да се изпълни проекта

– удоволствието да получи ключовете и да влезе в новия си дом

– най-важното и ценно нещо – спестил е време за далеч по-приятни неща, докато друг се е занимавал с мръсната работа

Интериор

Среща и консултация. Осъществяването на предварителен разговор дава посоката на развитие на проекта. На първата среща се обсъждат варианти във визията, използвани материали в интериора, както и евентуални промени в плана на обекта. Предварителната подготовка с примерни снимки и визия на очакваното е удобство, което улеснява обсъждането на примерни цени на изпълнението.

Разботване на идеен проект. Идейният проект представя решение за организацията на помещенията – функционално разпределение на обзавеждането и мебелировката. Визуализациите на проекта се изготвят на специализиран софтуер и тяхната цел е да представят възможно най – реалистично желаният краен резултат с присъствието на подбраното обзавеждане, материали, осветление и т.н.

Работен проект. Изготвянето на работен проект стартира веднага след удобрение на идейният проект. В този етап на работата се изработват архитектурни и технически чертежи, които да се използват от работната бригада – ВИК и електроинсталации, схеми за осветителни тела и т.н.

Визуализации

Понякога човек се нуждае от професионалист, който да разбере желанията му, да усети какво още може да се добави, за да се подобри проекта, да се съобрази стила на клиента с проекта и всичко това да се визуализира преди същинската работа.

Защо е полезна визуализацията?

-защото ще ти покаже дали наистина това, което харесваш по снимки ще изглежда добре наяве

-защото ще можеш много бързо да разбереш дали искаш това да е твоя проект или не

-защото ще можем предварително да обсъдим всички части от проекта и да промени това, което не одобряваме

-защото това спестява време и средства от непредвидени разходи

-защото знаеш предварително какво ще получиш накрая

Строителство и ремонт

Очаквайте скоро